автор |
сообщение |
Papyrus
гранд-мастер
|
22 июня 2013 г. 12:36 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Белорусская фантастика – тема ли это для разговора? Лет пять назад, я бы затруднился с ответом. Сегодня, потрудившись некоторое время над заполнением базы Фантлаба и подготовив несколько сводных обзоров, в которых представлена информация обо всех наиболее заметных белорусских авторах, пишущих в этом жанре, я могу сказать более определённо: Поговорить есть о чём. Безусловно, общий уровень пока не так уж высок, заоблачные вершины пока не покорены. Но достойные, заслуживающие внимания произведения имеются, интересные авторы наблюдаются.
(ссылка на обзоры и другие материалы по белорусской фантастике в моей АК)
сообщение модератора Тема двуязычная — допустимы сообщения, как на русском, так и на белорусском языках.
|
––– Почему только фантастика?! Ответ: Мы считаем, что лучше идеально сделать что-то одно, чем всего понемногу и посредственно. |
|
|
|
napanya
гранд-мастер
|
|
slovar06
магистр
|
|
slovar06
магистр
|
|
napanya
гранд-мастер
|
|
slovar06
магистр
|
23 марта 2016 г. 18:34 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Vyacheslav Leskovski поделился публикацией Ганны Севярынец.
Раман-антыўтопія пра недалекую будучыню, раман-рэбус.... Навошта хадзіць у бібліятэку і што патрэбна шукаць у кнігах?
Ганна Севярынец с Андрэем Лазаром:
Калі па праўдзе, дык я нешта нават атарапела:) Пакуль мы тут не першы год самотна абмяркоўваем, што беларускай кнізе патрэбная рэклама, маркетынг, шоу, піар і рознае іншае прасоўванне, во што робіцца:) Думаю, нават самыя смелыя мары нашых дыскутантаў так далёка не сягалі:) Вы толькі паглядзіце гэты ролік:) І зайдзіце на сайт па спасылцы ў канцы роліка:) Гэта першы беларускі сайт канкрэтнай друкаванай кнігі:) На яго можна выходзіць наўпрост з папяровых старонак:) Ён змястоўна звязаны з самой кнігай і пашырае падзеі, якія ў ёй адбываюцца. Да таго ж у кнігу (ці не ў кожную!) ўкладзены грашовы чэк:) На сайце дадзена база бібліятэк і кнігарняў, дзе ёсць кнігі з гэтымі чэкамі:) Набываеш кнігу — шукаеш чэк — атрымліваеш грошы (?!).То бок гэта такі нейкі фантастычны мультымедыйна-маркеталагічны комплекс, што я.... ну, нават не маю пакуль што слоў, каб гэта апісваць:) Гэта трэба бачыць:) І гэта ўсё адбываецца з БЕЛАРУСКАЙ кніжкай:) Vyacheslav Leskovski, брава.
Уся праўда пра беларускую літаратуру! Скандальная праўда пра сучасную беларускую літаратуру. глядзі падрабязнасці на www.knigalub.by
https://youtu.be/GbMBGYD1LLQ
|
––– ищу фантасгармонию :) |
|
|
slovar06
магистр
|
|
slovar06
магистр
|
|
maxbox
философ
|
|
slovar06
магистр
|
15 мая 2016 г. 14:08 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Борис Саченко https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B... Фантастика (возможно, что не вся): У цалкам рэалістычным апавяданьні «Карчоўнік» (1986 г.) да хлопчыка, які хаваецца ў лазьняку ад немцаў (яны наляцелі з аблавай на вёску), раптоўна зьяўляецца чорт Карчоўнік, які прапануе прадаць яму душу, а за гэта ён выратуе героя ад пагібелі. У філязофскай прыпавесьці «Трэцяе вока» (1988 г.) герой, дзякуючы акурат гэтаму «трэцяму воку», прадбачвае будучыню і можа сачыць за людзьмі ў любой частцы сьвету. Д’ябал дакучае нават за мяжой. У апавяданьні «Чорт з Суматры» (1989 г.) сам пісьменьнік «сутыкаецца» ў Галяндыі з інданэзійскім чортам, які хоча, каб той забраў яго з сабой у Беларусь. http://www.svaboda.org/content/article/27...
https://fantlab.ru/work491112
|
––– ищу фантасгармонию :) |
|
|
Papyrus
гранд-мастер
|
|
slovar06
магистр
|
|
Papyrus
гранд-мастер
|
16 мая 2016 г. 13:31 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Александр Копти — Эстония.
|
––– Почему только фантастика?! Ответ: Мы считаем, что лучше идеально сделать что-то одно, чем всего понемногу и посредственно. |
|
|
slovar06
магистр
|
|
napanya
гранд-мастер
|
17 мая 2016 г. 14:25 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Валеры Гапееў. Ноч Цмока: Раман. Дзеяслоў, 2016, №№ 1, 2. Как многое в современной белорусской прозе, при желании может быть отнесено к фантастике — есть причины, есть. Ещё больше оснований записать в детектив — сюжетной пружиной служит расследование таинственного убийства молодой женщины. В целом же очень хороший роман.
|
|
|
slovar06
магистр
|
|
Papyrus
гранд-мастер
|
17 мая 2016 г. 17:01 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
napanya Добавил роман в базу сайта. Может черкнёшь чего в отзывах? На край — оценку поставишь.
|
|
|
slovar06
магистр
|
|
napanya
гранд-мастер
|
|
napanya
гранд-мастер