автор |
сообщение |
Dark Andrew ![](/img/male.gif)
![](/images/users/143_13) гранд-мастер
![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangempty.gif) ![](/img/rangempty.gif)
|
25 июля 2012 г. 11:56 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Данная тема создана для обсуждения фантастических произведений, опубликованных на украинском языке и не переводившихся на русский. сообщение модератора Тема двуязычная — допустимы сообщения, как на русском, так и на украинском языках.
|
|
|
Sergo2 ![](/img/male.gif)
![](/images/users/61595_1) гранд-мастер
![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangempty.gif) ![](/img/rangempty.gif)
|
25 июля 2012 г. 18:14 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Звичайно, чудово, що з'явилася така тема, але... було б що обговорювати. Нажаль, усі визнані українські письменники-фантасти пишуть виключно російською мовою: Олді, Дяченкі, Валентинов, Зорічі… Скоріше, треба обговорювати тему: чому в україномовній літературі абсолютний занепад фантастики?
|
|
|
Vladimir Puziy ![](/img/male.gif)
![](/images/users/3068_0) гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 18:23 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Sergo2 Насправді фантастика у кас дуже часто маскується під мейнстрим. Бо так простіше видати або ж це вважається кращим для промоції автора.
А з іншого боку -- он навіть деякі вірші з "Вогнепальних та ножових" Жадана -- чим не фантастика? ;)
|
|
|
starik ![](/img/male.gif)
![](/images/users/61121_3) магистр
![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangempty.gif) ![](/img/rangempty.gif) ![](/img/rangempty.gif)
|
25 июля 2012 г. 18:27 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
А давайте так: створімо ТОП 20 української (україномовної) фантастики. Сам не дуже в темі. Однак, хотів би більше дізнатися.
|
––– Что было на месте Москвы в 1100 году? |
|
|
|
25 июля 2012 г. 18:33 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Vladimir Puziy Бо так простіше видати
Ось і відповідь... Не цінується в нас фантастика, вважається второсортною... От і Олді колись казали, що їх не прийняли в союз письменників України: пихато пхикнули і не прийняли.
|
|
|
|
25 июля 2012 г. 18:35 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата starik А давайте так: створімо ТОП 20 української (україномовної) фантастики.
Думаю-думаю хоча б над ТОП-3... Не можу придумати... НІ!!!! Згадав!!!! Всеволод Нестайко! Трилогія "Таємничий голос за спиною", "Повторне зникнення Ципи", "Агент СД"! А, чортяка, є в нас хоча б один (хай і дитячий) фантаст! А класні книги, доречі. Зараз би перечитав на дорослу голову!
|
|
|
|
25 июля 2012 г. 18:37 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Не так все просто. На даний момент взагалі ситуація із книговиданням доволі складна.
А з іншого боку, є гарні приклади: і Сапковський, і Роулінг, і Кінг продавалися дуже добре. "Гуситську трилогію" навіть збиралися перевидавати, але через внутрішні причини не встигли.
|
|
|
|
|
![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangempty.gif) ![](/img/rangempty.gif) ![](/img/rangempty.gif)
|
|
|
|
|
|
V-a-s-u-a ![](/img/male.gif)
![](/images/users/25339_2) гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 18:45 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата starik створімо ТОП 20 української (україномовної) фантастики.
Якщо вже створювати(сам навряд чи можу помогти — погано знайомий з сабжом, на жаль), то треба зразу домовитись про не включення різної там "Енеїди" і "Лісової пісні", бо це не те, чого хтось не знає, і не те, що всіх цікавить, я думаю. З усієї української україномовної фантастики, що читав ще малям(відносно) справді запам'ятав і вподобав дилогію Сергія Оксеника "Лісом, небом, водою". Сподобалась книжка некислим екшном і гарно виведеними характерами головних героїв-підлітків та їх емоціями. Ще до смаку прийшлось те, що світ, на перший погляд, чисто фолкльорно-фентезійний, наприкінці першого тому набуває відчутного постапокаліптичного присмаку. Це було для мене неосяжним кайфом і радістю. Було шкода, що в другій книжці ця ідея не знайшла розвитку. Та й взагалі, другий том, хоч і був так само вправно написаний, вже не справив такого сильного враження — чи то тому, що сюжет був дещо гірший, чи то тому, що вже перестав бути цільовою аудиторією — хто зна? Ніхто з фантлабовців не знає, що стало з серією? Конкретніше, 2 питання: чи мали перші дві книги успіх і, відповідно, чи чекати на продовження? Бо хоч це й книги для дітей, я з задоволенням прочитав би ще одну.
|
|
|
|
25 июля 2012 г. 18:47 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
starik Там Арєнєв! :)))
Переклад Сапковського набагато кращий, навіть першого тому. Зрештою, я позбавився "аст"-івського видання, залишив тільки українське та оце треба перших два томи польською добрати.
|
|
|
|
|
suhan_ilich ![](/img/male.gif)
![](/images/users/186_4) миротворец
![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif)
|
|
|
|
Cumbrunnen ![](/img/male.gif)
![](/images/users/21815_9) гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 19:12 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Sergo2 Думаю-думаю хоча б над ТОП-3... Не можу придумати...
Багато можна назбирати. Перше, що спало на думку: 1) Юрій Винничук "Мальва Ланда". 2) Марина Соколян (в базі фантлабу, доречі, є). 3) Нестайко (абсолютно згоден). 4) Галина Пагутяк 5) Василь Кожелянко — дуже цікава альтернативка (теж є в базі фантабу) 6) Любко Дереш 7) Леся Українка — "Лісова пісня" чим не фентезі? 8) Бердник 9) Олександр Тесленко (Дьондюранг) 10) Олександр Ірванець ("Очамимря" та "Рівне-Ровно")
І це зльоту. Шукайте і знайдете.
ЗІ: З новенького: Антипович "Хронос" та Бриних "Хліб з хрящами". Ще не читав але судячи з анотацій теж не без фантастики.
|
|
|
V-a-s-u-a ![](/img/male.gif)
![](/images/users/25339_2) гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 19:23 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Vladimir Puziy Я знаю -- і передам авторові вашу думку. Третій том написаний, видати поки що не вдається. А там була якась думка? ![:-D](/img/smiles/lol.gif) Те, що книга написана вже радує, навіть попри те, що видати не вдається. "Чому?", певно, зайве питання. До речі, прочитав на вікі, що перший том навіть перевидавався — либонь, не такий вже неуспішний був.
|
|
|
lena_m ![](/img/female.gif)
![](/images/users/63441_1) миротворец
![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif) ![](/img/rangfilled.gif)
|
|
|
25 июля 2012 г. 19:28 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата V-a-s-u-a перший том навіть перевидавався — либонь, не такий вже неуспішний був.
Власне, завдяки успіху першого і другий випустили. А от далі...
Ще мені у першому (другого не бачив) подобаються ілюстрації. Як на мене, на диво недооцінений художник!
|
|
|