автор |
сообщение |
archivsf
авторитет
|
|
mkrava20
новичок
|
|
SmoothPimp
авторитет
|
30 июля 2020 г. 13:50 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
В издательстве "Наш формат" произошел конфликт команды с основателем и совладельцем издательства Вячеславом Кириченко, в результате чего 6 человек ушли из компании и создали новое издательство "Віхола". Сегодня Кириченко написал в Фейсбуке, что доведет готовящиеся книги до издания, после чего бросает "Наш формат", что с большой вероятностью означает закрытие издательства. Может, конечно, пост на эмоциях и ещё передумает.
|
|
|
eXteSy
философ
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
|
Shab13
гранд-мастер
|
|
Lazy dreamer
магистр
|
|
Sprinsky
миродержец
|
|
eXteSy
философ
|
23 августа 2020 г. 13:37 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Sprinsky Про выпуск Смита слышал только парой слов — можно подробнее?
Повинен бути збірник його прози, але інші деталі наразі знає, мабуть, лише саме видавництво.
|
|
|
Sprinsky
миродержец
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
|
penelope
авторитет
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
9 сентября 2020 г. 22:37 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Спершу буде другий Ґжендович, далі перший том Коссаковської, а вже потім -- десь у січні-лютому 21-го третій "Меекхан". ;) Все за чергою, за готовністю.
|
|
|
eXteSy
философ
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
|
bosegur
новичок
|
|
eXteSy
философ
|
9 сентября 2020 г. 23:16 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Vladimir Puziy Це, звісно, потужний анти-аргумент.
Це я щодо того, що права явно дешевші за права на британських чи штатівських авторів. Можливо, невдало висловився) І я не аргументую проти. І обкладинка подобається. Швидше дивуюся ціновій політиці в українських реаліях. Скажімо, якість видань "Рідної мови" співставна з якістю книг "Видавництва Жупанського" чи "Видавництва Старого Лева", але ціни в останніх приємніші.
|
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
9 сентября 2020 г. 23:59 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата eXteSy права явно дешевші за права на британських чи штатівських авторів
А цей висновок -- він на основі чого саме робиться? :)
Насправді все просто: порівнювати варто книжки, які вийшли плюс-мінус в один і той самий період і співставні за накладами та форматом. У "Сузір'ї світів" він, як ви знаєте, збільшений, а наклади зараз знизили до 1500 через епідемію (продажі загалом по галузі просіли). Скажімо, в Жупанського поки нічого з ліцензійної фантастики в цьому році не виходило, з По, як ви розумієте, ситуація геть інша, там за права платити не потрібно.
Я, на жаль, на цінову політику не впливаю -- і розумію, що ціна важлива, але...
Щодо Гузека: людина, що відповідає за остаточні рішення, читає його і, як на мене, маємо всі шанси дочекатися. ;)
|
|
|
eXteSy
философ
|
10 сентября 2020 г. 00:17 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Vladimir Puziy А цей висновок -- він на основі чого саме робиться? :)
Виключно припущення. Все-таки логічно припустити, що права на Пратчетта, Ішіґуро, Воттса, Філіпа Діка чи Сіммонса дорожчі за noname'a Гурського (і тут я знову ж таки не в негативному сенсі і безвідносно до якості самого твору, якого не читав). Факт є фактом: перелічені вище — автори з ого яким ім'ям, чого не скажеш про Гурського. Це навіть далеко не Веґнер. Тому така ціна за новачка незрозуміла. Та ж "Ехопраксія" аналогічна за форматом і приблизно такого ж об'єму, ще й з супером. І різниця в накладі в 500 примірників. Чи навіть взяти того ж Веґнера "Оповістки з Меекханського прикордоння. Схід — Захід" з аналогічним накладом і навіть більшою кількістю сторінок, виданого в цьому ж таки 20-му році. Тому незрозуміло. Абсолютно.
|
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
10 сентября 2020 г. 00:49 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Vladimir Puziy Насправді все просто: порівнювати варто книжки, які вийшли плюс-мінус в один і той самий період і співставні за накладами та форматом.
Я ж недаремно про це писав. Від накладу напряму залежить собівартість кожного примірника. І це не кажучи про зростання цін, на жаль (тому ні, варіант з "Ехопраксією" взагалі не працює, навіть якби вона була накладом у півтори тисячі).
Просто, якщо цікаво, трохи повивчайте цю всю кухню, багато інфи ж на поверхні.
А так -- от якось мимоволі починаєш порівнювати реакцію на новину в будь-якій соцмережі й на ФЛ, і вкотре ставиш собі питання: нахіба приходити сюди з тим, що викличе плюс-мінус одну передбачувану реакцію -- претензії, часто без спроби розібратися що й до чого, без спроби розпитати, одразу з негативними висновками. І думаєш: певно, тут я так і не навчився подавати новини адекватно. Ну, може, якось іншим разом, як буде більше вільного часу, навчуся.
|
|
|