автор |
сообщение |
Dark Andrew
гранд-мастер
|
25 июля 2012 г. 12:01 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Данная тема создана для обсуждения издательств, выпускающих фантастику на украинском языке, а также обсуждения украиноязычной фантастической периодики. Тема двуязычная — допустимы сообщения, как на русском, так и на украинском языках.
|
|
|
Shybzd
философ
|
26 июля 2012 г. 23:52 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Знаю по суті тільки одне видавництво — А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА. Випускають мало, зате якісно як... Чого лиш один Гаррі Поттер вартий... Папір, переклад... Кумедно, але напевно тільки тому що там не багато перекладачів серійні книги перекладають одні й ті ж люди (мимохідь одразу ж згадуються російськомовні "Хроніки Амбера", як же ж мене бісило, що в кожній наступній книжці в герпоїв імена змінюються...) Ще он пригадалось видавництво "Зелений пес". Вони "Гуситську трилогію" Сапковського видали. Теж файне видання (хоч сама книжка як на мене слабенька). Ну а так, більше й не згадаю... Сучукрліт не люблю, а закордонні рідко видаються...
|
|
|
Amerasu
магистр
|
27 июля 2012 г. 11:42 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Shybzd Знаю по суті тільки одне видавництво
А ще є Астролябія з чудовими виданнями творів Толкіна, Видавництво Старого Лева з виданнями дитячих творів, таких як Повітряний замок та Різдвяна історія, Теза з творами Корнелії Функе, КССД с Кінгом, Навчальна книга — Богдан з творами Рея Бредбері. Видань мало, але вони є. Нажаль, українські реалії сприяють видавництву дитячих книжок, з дорослою ФиФ значно складніше.
|
|
|
Demetrios
философ
|
28 июля 2012 г. 01:47 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Основні україномовні видавництва фантастики:
- А-ба-ба-га-ла-ма-га (Київ) — дитяче фентезі - Астролябія (Львів) — Дж.Р.Р. Толкін - Видавництво Старого Лева (Львів) — дитяче фентезі, містика і гумористична - Видавництво Жупанського (Київ) — інтелектуальна проза, альтернатива (Нобелівські лауреати і под.) - Грані-Т (Київ) — дитяча, підліткова - Зелений пес (Київ) — видавали раніше, перекладна й українська - Кальварія (Львів) — небагато - Кий (Київ) — видавали раніше - Клуб Сімейного Дозвілля (Харків) — відомі українські автори і зарубіжні бестселери (С. Кінг) - Країна Мрій (Київ) — зарубіжне "жіноче" фентезі (С. Коллінз, С. Маєр), дитяча - Махаон-Україна (Київ) — зарубіжна дитяча і підліткова фантастика, Марк Леві - Навчальна книга — Богдан (Тернопіль) — дитяча, зарубіжна класика, зарубіжне фентезі, українські автори в т.ч. початківці - Ранок (Харків) — дитяча і підліткова (К. Паоліні) - Смарагд (Луцьк) — молоді українські автори, у т.ч. фантасти (альманах "Нова проза") - Теза (Вінниця) — українські автори, дитяча і підліткова - Український письменник (Київ) — небагато - Факт (Київ) — українська - Фоліо (Харків) — зазначає, що фантастику не видає, тим не менше у деякі серії потрапляють фантастичні книги (переважно класика, інтелектуальна проза і містика) - Ярославів Вал (Київ) — зрідка
Період СРСР:
- Дніпро (Київ) - Каменяр (Львів) - Молодь (Київ) - Радянський письменник (Київ)
UPD:
Періодика (існують зараз):
- УФО (Український Фантастичний Оглядач) (Львів) — українські автори, раз на квартал, журнал - Мантикора (Івано-Франківськ) — українські автори, альманах, раз на рік? - Нова проза (Луцьк) — українські автори, іноді фантастика (виходила окрема збірка "Нова фантастична проза") - Позапростір (Луцьк?) — українські автори, альманах - Всесвіт (Київ) — перекладна література, іноді буває фантастика, журнал - Дніпро (Київ) — українські автори, переважно мейнстрім, але іноді буває фантастика, журнал
|
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
|
Demetrios
философ
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
|
марко
авторитет
|
|
Demetrios
философ
|
28 июля 2012 г. 14:20 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Я мав на увазі видавництво, а не журнал) А журнал дійсно варто додати.
Нині ж в-во "Дніпро" ледь існує і практично нічого не видає. Останні їхні видання, що були помітними, це двотомник оповідань Едгара По (2001 рік) і "Дон Кіхон" кінця 1990-х, який вони потім кілька разів перевидали.
|
|
|
мрачный маргинал
миротворец
|
28 июля 2012 г. 14:28 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Demetrios Основні україномовні видавництва фантастики:
Вы забыли киевское издательство "Факт". Нужно ещё добавить, что фантастика в Украине выходит и в неспециализированных на ней издательствах и сериях. Могу порекомендовать серию того же "Факта": "Exceptis excipiendis".
|
|
|
Demetrios
философ
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
28 июля 2012 г. 23:04 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
До речі, напівоффтопом: якщо "Факт" не працює, чи знає хтось, як там із другим виданням ПСС Стуса? В принципі, у мене перше є, але друге обіцяли повніше, три томи я встиг вхопити.
|
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
22 сентября 2012 г. 23:44 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Ледве не забув. У Львові представниця "Астролябії" сказала, що готують тритомне видання "Володаря", певно, ілюстроване, на кшталт нового "Хоббіта". А там, можливо, дійде до "Історії Середзем'я", хоча тут вона не була певна.
|
|
|
Veronika
миродержец
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
|
Veronika
миродержец
|
|
Vladimir Puziy
гранд-мастер
|
1 октября 2012 г. 00:34 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Более того, Ди Би Си Пьер был приглашён на Львовский форум одним из главных гостей.
А в Киев на Книжный арсенал на следующей неделе приезжает Алессандро Барикко.
|
|
|
Veronika
миродержец
|
1 октября 2012 г. 01:00 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
цитата Vladimir Puziy А в Киев на Книжный арсенал на следующей неделе приезжает Алессандро Барикко. Эх, лучше бы он в Харьков приехал, у меня 4 книжки без автографа.
|
––– я отношу себя к образованным и интеллектуальным, но они постоянно приносят меня обратно |
|
|
zhabchyk
активист
|
1 октября 2012 г. 16:13 [нажмите здесь чтобы увидеть текст поста]
|
Доброго дня, хотіла поцікавитися, а УФО взагалі нормальний в плані якості фантастики, якщо, наприклад, порівнювати з російським Если? Я розумію, що порівняння, напевне, не зовсім рівноцінне, просто іншого нічого з фантастики не передплачувала.. І чи виходить регулярно. Бо є такі журнали, що через півроку з моменту виходу отримуєш.. Наразі передплачую Всесвіт та Дніпро, але там зовсім мало цього жанру.
|
|
|